Sunday, January 23, 2011

Bahulu

Resepi Bahulu

Bahan- bahan :

10 biji telur
600 gm tepung
300 gm gula

Cara Penyediaan :

Pukul telur dan gula sehingga kembang. campurkan sedikit tepung dengan semangkuk kecil adunan telur. pastikan jangan terlalu pekat dan terlalu cair. panaskan acuan dan jika menggunakan kaedah dapur tradisional, letakkan bara api di atas dan bawah periuk. tuangkan adunan tetapi jangan terlalu penuh. bakar sehingga bahulu kuning keemasan.

Bahan-bahan:
10 biji telur
600 gm tepung
300 gm gula
Cara Penyediaan:
Pukul telur dan gula sehingga kembang. Campurkan sedikit tepung
dengan semangkuk kecil adunan telur. Pastikan jangan terlalu pekat dan
terlalu cair. Panaskan acuan dan jika menggunakan kaedah dapur
tradisional, letakkan bara api di atas dan bawah periuk. Tuangkan
adunan ke dalam acuan tetapi jangan terlalu penuh. Bakar sehingga
bahulu kuning keemasan.


Bahan-bahan:
10 biji telur
600 gm tepung
300 gm gula
Cara Penyediaan:
Pukul telur dan gula sehingga kembang. Campurkan sedikit tepung
dengan semangkuk kecil adunan telur. Pastikan jangan terlalu pekat dan
terlalu cair. Panaskan acuan dan jika menggunakan kaedah dapur
tradisional, letakkan bara api di atas dan bawah periuk. Tuangkan
adunan ke dalam acuan tetapi jangan terlalu penuh. Bakar sehingga
bahulu kuning keemasan.


Bahan-bahan:
10 biji telur
600 gm tepung
300 gm gula
Cara Penyediaan:
Pukul telur dan gula sehingga kembang. Campurkan sedikit tepung
dengan semangkuk kecil adunan telur. Pastikan jangan terlalu pekat dan
terlalu cair. Panaskan acuan dan jika menggunakan kaedah dapur
tradisional, letakkan bara api di atas dan bawah periuk. Tuangkan
adunan ke dalam acuan tetapi jangan terlalu penuh. Bakar sehingga
bahulu kuning keemasan.

No comments:

Post a Comment

Sponsor Link :